Bitcoin $67,403.00 -0.42%
Ethereum $2,607.52 -2.61%
BNB $594.20 -1.20%
Solana $154.48 -2.71%
XRP $0.55 -0.21%
Dogecoin $0.13 6.55%
Toncoin $5.27 -0.51%
TRON $0.16 0.17%
Cardano $0.36 -3.61%
Avalanche $27.74 -5.96%
Shiba Inu $0.0000187 -0.01%

Бичото настроение на Биткойн може да продължи, въпреки че миньорите разпродават

Бичото настроение на Биткойн може да продължи, въпреки че миньорите разпродават

От фирмата за анализи на блокчейни CryptoQuant, забелязаха че Биткойн миньорите са започнали да разпродават своите монети. На графиката публикувана в социалната мрежа Х от изпълнителния директор, се виждат продажбите на миньорите от 2012 година до сега. Според него бичия сезон би трябвало да продължи и той може да бъде спрян, само ако намалеят инвестициите в Биткойн ETF-те.

От фирмата също така казват, че за момента най-вероятно своите Биткойн монети разпродават миньори, които са по-стари или такива, намиращи се извън САЩ.

В момента тенденцията на цената на Биткойн е бича, като все повече се приближаваме до четвъртия халвинг. От тази ситуация се възползват миньорите, които с цел да закупят още оборудване, с което да продължат да копаят Биткойн монети, са започнали да продават част от своите биткойни.

До сега винаги във времето преди и след халвинга има по-голяма волатилност, поради засиленото разпродаване на Биткойн от миньорите, които целят да си гарантират някакви печалби и да инвестират в своята инфраструктура.

Според анализаторите, въпреки по-голямото количество Биткойн монети, продавани от миньорите, цената на Биткойн ще продължи да се покачва, като основната причина според тях са свежите потоци от капитал към Биткойн борсово търгуваните фондове (ETF). Други анализатори, пък от Coinbase Research, смятат че моментното покачване на цената е едва началото на бичия сезон и според тях милиардите долари инвестирани в ETF-те за последните два месеца, напълно променят картината на пазара.

Биткойн миньорите постигнаха нови рекордни нива на приход на ден от около 78 милиона долара и с това надминаха предишния такъв рекорд от преди три години. Това, обаче не помага на представянето на публично търгуваните компании за добив на Биткойн.

Според компанията Hashrate Index, едва три от 26-те публични компании за добив имат положителен приход от началото на тази година. Тези компании са Investview (INVU) с увеличение от около 25%, Northern Data (NB2.DEX) с увеличение от около 7% и CleanSpark (CLSK) с увеличение от около 51%.

За момента халвинга се очаква да бъде на 20 Април, 2024 година и след него наградата за един блок ще бъде намалена на половина.

An unhandled error has occurred. Reload 🗙