Bitcoin $67,403.00 -0.42%
Ethereum $2,607.52 -2.61%
BNB $594.20 -1.20%
Solana $154.48 -2.71%
XRP $0.55 -0.21%
Dogecoin $0.13 6.55%
Toncoin $5.27 -0.51%
TRON $0.16 0.17%
Cardano $0.36 -3.61%
Avalanche $27.74 -5.96%
Shiba Inu $0.0000187 -0.01%

Банката Commerzbank ще предлага търговия на Биткойн и Етериум

Биткойн Германия

Немската банка Commerzbank със седалище във Франкфурт, Германия, има планове да започне да предлага търгуване на криптовалутите Биткойн и Етериум, като за целта ще използва фирмата Crypto Finance. В бъдеще от банката имат намерение да предлагат и търговия с други криптовалути, но за сега ще започнат с първите две най-големи. В началото новата крипто услуга ще се предлага само на съществуващи корпоративни клиенти на банката.

Дъщерното дружество на Deutsche Boerse, Crypto Finance, ще осигури търговията с криптовалутите, а Commerzbank ще се грижи за тяхното съхраняване. Deutsche Boerse е най-голямата борса за търговия на акции в Германия, а текущите услуги на Commerzbank се предлагат на частни клиенти и предприемачи, както и на фирми.

През зимата на миналата година Commerzbank успя да се сдобие с лиценз за съхраняване на криптовалути в Германия, което й даде възможности да започне да предлага по-широк спектър от услуги, които са свързани с цифрови активи.

След сключването на подобна сделка между Crypto Finance и четвъртата по големина банка Zürcher Kantonalbank в Швейцария в началото на миналия месец, сега идва ред и на такава с банката Commerzbank.

Тъй като криптовалутите на клиентите трябва да бъдат съхранявани на сигурно място, то тази роля ще бъде изпълнявана от Commerzbank, която има много клонове из страната и се нарежда на второ място по техен брой.

Брокера на цифрови активи Crypto Finance ще предоставя своята услуга за търговия с Биткойн и Етериум на клиенти, които се намират в Германия.

Гернот Клекнер, който е ръководител на капиталовите пазари за корпоративни клиенти в Commerzbank каза, че тяхното решение за цифрови активи дава възможност на техните корпоративни клиенти да се възползват за първи път от възможностите, които предлагат Биткойн и Етериум. Той сподели още, че съвместното решение предоставя най-високо ниво на сигурност при търговия и съхранение на криптовалути, което е стандарт, който те споделят с Deutsche Boerse Group.

An unhandled error has occurred. Reload 🗙