Bitcoin $67,403.00 -0.42%
Ethereum $2,607.52 -2.61%
BNB $594.20 -1.20%
Solana $154.48 -2.71%
XRP $0.55 -0.21%
Dogecoin $0.13 6.55%
Toncoin $5.27 -0.51%
TRON $0.16 0.17%
Cardano $0.36 -3.61%
Avalanche $27.74 -5.96%
Shiba Inu $0.0000187 -0.01%

Биткойн може да достигне нов исторически връх още тази година

Биткойн

Тези дни компанията Grayscale публикува свой доклад, в който разглежда състоянието на пазара на криптовалути и какво евентуално предстои да се случи през следващите месеци.

Според анализаторите от Grayscale Research, текущия спад на крипто пазарите е резултат от по-слабите от очакваните данни за заетостта в щатите за месец Юли. Въпреки това, според тях биткойн може да опита да достигне своя най-висок исторически връх още тази година. За да стане това реалност, ще трябва икономиката на САЩ да не изпадне в рецесия и да успее да осъществи своето меко приземяване и избегне така нареченото твърдо.

В доклада се казва, че много от цените на криптовалутите ще успеят да се покачат до своите стари по-високи нива и, че съществуват няколко причини, които биха попречили цените да се сринат. Една от тях е именно видимото наличие на институционално търсене на спот биткойн и етериум борсово търгувани фондове. Също така липсата на кредит, който да е предоставен от централизирани финансови институции, както и слабата възвръщаемост от алткойните допринасят за евентуалното предстоящо покачване на цените на криптовалутите.

В допълнение, анализаторите отбелязват и промяната в мнението на политическите партии в САЩ, спрямо криптовалутите и индустрията като цяло. Дори новия кандидат за президент на Демократическата партия Камала Харис обяви, че е необходимо възобновяване на положителното отношение към криптовалутите.

През изминалите няколко дни, крипто пазара успя да изтрие голяма част от загубите и според доклада неговата стабилност ще зависи от макроикономически данни, печалбите на фирмите, както и от поведението на различните централни банки.

Разбира се достигането до нов най-висок исторически връх на цената на биткойн през тази година ще зависи от промените на различните пазари по света, макроикономиката и настроенията на инвеститорите.

На същото мнение е и бившия хедж фонд мениджър на Голдман Сакс, Раул Пал, според който изборите в щатите и слабия американски долар биха допринесли за нова най-висока цена на биткойн.

За момента настроението на пазара на криптовалути е положително и все повече инвеститори смятат, че цените ще продължат да се покачват. В края на тази работна седмица, по данни на Farside Investors, инвестициите в биткойн борсово търгуваните фондове надхвърлят общо 100 милиона долара. Това може да се смята като доказателство, че срива от Понеделник е само временен и все още се намираме в бича тенденция. Малкото изтеглени инвестиции от ETF-те и голямото количество внесени такива показват, че има огромен интерес.

Ако погледнем към дневната графика на биткойн ще видим, че най-вероятно цената ще продължи да се покачва, но не трябва да пренебрегваме Индекса на относителната сила, който в момента е под 50, което показва известно колебание за възход. Вчера и днес цената показва стабилна подкрепа около 60 000 долара и ни дава възможност да предполагаме, че тя ще продължи да се покачва през идващите седмици.

Ако, обаче нивото на подкрепа от около 60 000 долара бъде пробито, това би могло да доведе появата на нови възможности за покупка на по-евтин биткойн и образуване на ново по-ниско ниво на подкрепа около 55 000 долара.

An unhandled error has occurred. Reload 🗙