Bitcoin $68,194.00 2.02%
Ethereum $2,638.65 0.29%
BNB $599.05 0.92%
Solana $156.47 0.48%
XRP $0.55 1.24%
Dogecoin $0.13 9.76%
Toncoin $5.30 0.85%
TRON $0.16 1.01%
Cardano $0.36 -1.51%
Avalanche $28.09 -3.75%
Shiba Inu $0.0000188 3.00%

Според Антъни Скарамучи интересът към Биткойн ще се увеличи още

Според Антъни Скарамучи интересът към Биткойн ще се увеличи още

Ще има голямо увеличение в търсенето на Биткойн през следващите години, каза Антъни Скарамучи по време на събитието Bitcoin Investor Day. Скарамучи е инвеститор милиардер и основател на компанията SkyBridge Capital.

В свое интервю за Yahoo Finance, милиардерът сподели своите виждания за бъдещето на Биткойн.

Участие в Bitcoin Investor Day могат да вземат, както корпоративни представители, така и индивидуални инвеститори. Целта е да се популяризира Биткойн пред повече хора.

Според Скарамучи има промяна в търсенето на Биткойн в резултат на одобрените борсово търгувани фондове (ETF) в САЩ и предстоящия халвинг, който по текущи данни ще се състои към края на месец Април тази година. Търсенето от индивидуални инвеститори се превръща в търсене от по-големи корпорации.

Изчисленията за момента показват, че халвинга ще се състои между 20 и 22 Април, когато количеството нови монети Биткойн, което влиза в обръщение на пазара, ще бъде намалено на половина и това най-вероятно ще доведе до увеличаване на цената на Биткойн. Според Скарамучи това няма как да не повлияе на цената и най-вероятно ще има огромен скок в търсенето.

Милиардерът сподели, че трябва да се има в предвид това, че пазарът може да бъде непредсказуем и даде за пример как количеството Биткойн на Grayscale е намаляло само за два месеца след одобрението на ETF-те в САЩ. Според Скарамучи, голямата разпродажба от страна на Grayscale се дължи на фалити и инвеститори на дребно, които предпочитат по-ниски такси от ETF-те.

В течение на разговора Скарамучи сподели за казаното от Майк Новограц, който е основател на Galaxy Digital, че предстои голямо прехвърляне на богатство от по-старото поколение в щатите към по-младото, като това богатство се равнява на около 84 трилиона долара. Според милиардера инвеститор, Биткойн е част от новите навлизащи технологии и по-младите хора биха били по-склонни да инвестират в цифрови активи.

Според Скарамучи, Биткойн го очаква хубаво бъдеще и сподели за прогнозите за цена от 1 милион долара за един Биткойн, направени от инвеститорите Кати Ууд и Майкъл Новограц. Той мисли, че въпреки да не успее да достигне тези нива на цената, то Биткойн най-вероятно ще се утвърди, като цифрово злато.

Относно ролята на Биткойн в политиката, Скарамучи смята, че и Демократическата, и Републиканската партия в САЩ, най-вероятно ще трябва да приемат ползването на криптовалутите, за да не обидят многобройните избиратели, които имат Биткойн.

An unhandled error has occurred. Reload 🗙