Bitcoin $67,403.00 -0.42%
Ethereum $2,607.52 -2.61%
BNB $594.20 -1.20%
Solana $154.48 -2.71%
XRP $0.55 -0.21%
Dogecoin $0.13 6.55%
Toncoin $5.27 -0.51%
TRON $0.16 0.17%
Cardano $0.36 -3.61%
Avalanche $27.74 -5.96%
Shiba Inu $0.0000187 -0.01%

Възможен е Биткойн ETF в Англия

Възможен е Биткойн ETF в Англия

Успешния старт на борсово търгуваните фондове в САЩ представлява "голяма преломна точка" за крипто пазара, а предстоящото пускане на борсово търгувани банкноти (Exchange Traded Notes) в Англия е стъпка в правилната посока, според изпълнителния директор на Coinbase Англия.

Даниел Зайферт, който изпълнява ролята на директор на Coinbase в Англия, заедно с Бим Афолами, който е икономическия секретар на страната, обсъдиха потенциала на крипто ETN-те по време на събитие, организирано от Coinbase. Зайферт вярва, че тези финансови инструменти могат да бъдат полезни за крипто пазара и благодарение на тях Обединеното кралство може да стане един от важните центрове за криптовалути.

Агенцията за ръководене на финансите отговаря за регулациите на пазара в Англия и разреши пускането на ETN-и за институционални инвеститори. Според изпълнителния директор на Coinbase Англия, с тази стъпка на регулатора се потвърждава стратегическия подход на страната към криптовалутите. "Мислим, че това е потвърждение за Великобритания и нейната стратегия. И аз вярвам, че пред нас стои светло бъдеще", каза още той.

След това Зайферт обърна внимание на ETF-те в САЩ и допълни, че "Пускането на ETF-те в Съединените щати и фактът, че те създадоха толкова шум по целия свят, смятам, че е много важна стъпка за крипто индустрията, като цяло".

Той каза още, че пускането на Биткойн борсово търгуваните фондове в САЩ са успели да допринесат за инвестирането на голямо количество капитал от страна на институциите в крипто пазара, като по този начин се дава възможност на традиционните инвеститори да проучат този тип пазар. Зайферт е на мнение, че с пускането на още финансови продукти насочени към криптовалутите, тази тенденция може да продължи.

На въпроса за възможно пускане на Биткойн ETF във Великобритания, изпълнителния директор каза, че винаги е по-добре за клиента, когато той има повече възможности за избор.

An unhandled error has occurred. Reload 🗙