Bitcoin $68,194.00 2.02%
Ethereum $2,638.65 0.29%
BNB $599.05 0.92%
Solana $156.47 0.48%
XRP $0.55 1.24%
Dogecoin $0.13 9.76%
Toncoin $5.30 0.85%
TRON $0.16 1.01%
Cardano $0.36 -1.51%
Avalanche $28.09 -3.75%
Shiba Inu $0.0000188 3.00%

Крипто фирмите могат да напуснат САЩ, ако Камала Харис стане президент

Биткойн

Според изпълнителния директор на компанията Nansen, Алекс Свеневик, следващия президент на САЩ може да окаже голямо влияние върху крипто индустрията. Фирмата, която той ръководи е една от лидерите в анализирането на блокчейни и се използва от много участници от крипто сферата, както и от много инвеститори.

Г-н Свеневик е на мнение, че в зависимост кой от двамата кандидати за президент на САЩ спечели, ще има различна атмосфера в крипто индустрията и това може да доведе до големи промени в поведението на крипто фирмите, както в Съединените Американски Щати, така и извън тях. За следващ президент са номинирани Доналд Тръмп от партията на Републиканците и Камала Харис от партията на Демократите.

Изпълнителният директор на Nansen сподели, че при победа на Харис, крипто индустрията в САЩ ще бъде посрещната от големи регулации и много трудности, които ще попречат на фирмите да развиват спокойно своята дейност. При победа на Тръмп, крипто компаниите ще могат да разчитат на по-благоприятна среда за работа в страната и ще се чувстват по-комфортно, ако останат да работят на територията на САЩ, отколкото да я напуснат.

През изминалите месеци Камала Харис няколко пъти е споменавала, че смята да продължи с текущата политика спрямо крипто индустрията, докато Доналд Тръмп от своя страна, няколко пъти каза, че възнамерява да направи своята страна лидер по отношение на всичко свързано с крипто бизнеса и криптовалутите.

Свеневик смята, че ако Харис стане президент на САЩ, то това ще създаде благоприятни условия за крипто индустрията извън страната, тъй като много от фирмите, които в момента работят на нейната територия ще я напуснат. Той е стигнал до този извод на базата на свои разговори с много от изпълнителните директори на фирми работещи в сферата на криптовалутите.

Ако Тръмп стане президент на САЩ, Свеневик е на мнение, че крипто индустрията в страната ще се развие с големи темпове, тъй като Тръмп през последните месеци твърдо е заявявал своите добри намерения към биткойн, криптовалутите и крипто бизнеса като цяло. Преди време, той дори беше пуснал няколко крипто проекта, които бяха доста успешни.

An unhandled error has occurred. Reload 🗙