Bitcoin $67,403.00 -0.42%
Ethereum $2,607.52 -2.61%
BNB $594.20 -1.20%
Solana $154.48 -2.71%
XRP $0.55 -0.21%
Dogecoin $0.13 6.55%
Toncoin $5.27 -0.51%
TRON $0.16 0.17%
Cardano $0.36 -3.61%
Avalanche $27.74 -5.96%
Shiba Inu $0.0000187 -0.01%

Според Световния Икономически Форум, американските фирми инвестират в Metaverse

Според Световния Икономически Форум, американските фирми инвестират в Metaverse

Все повече индустрии в САЩ започват да инвестират в Metaverse (Метавселената), според доклад на Световния Икономически Форум (СИФ). Сред основните индустрии са софтуерната, автомобилната, аероспейс, енергийната и дори отбранителната.

В доклада, публикуван преди няколко дена, се споменава, че около 92% от изпълнителните директори в тези сектори търсят начини да интегрират Метавселената в техния бизнес, като по този начин се опитат да решат трудностите, които срещат по време на производствения цикъл.

Световния Икономически Форум е направил анкета сред сто от най-големите компании в десет различни отрасли, от която се вижда, че средно всеки един от техните изпълнителни директори проучва до към шест различни начина на това как може да се използва Metaverse за техните нужди.

"Повишаването на амбициите" в индустриалния сектор е основния фактор, който буди интереса и е резултат от ефектите на пандемията COVID-19.

Производствените компании са принудени да намерят начини да ускорят своя цикъл на производство и в същото време да увеличат разходоемкостта и ефективността посредством прогнозиране.

В своя доклад СИФ още описва как компаниите използват технологията на цифрови двойници, чрез виртуални модели с цел да представят физически обекти. Облачната услуга на Amazon Nvidia Omniverse, се внедрява, за да се създадат симулации, като целта е да се подобри дизайна на складовете и работните станции на техните роботи.

Друга голяма компания, Mercedes Benz, използва платформата, за да направи дизайна на производствените си монтажни цехове.

Освен Amazon и Mercedes които се възползват от новите възможности, които предлага Metaverse, Nokia с цел да помогне на техници от Cessna, които се намират на отдалечени летища също използва Метавселената.

Анализаторите от СИФ, също така посочват, че индустриалната Метавселена може да се използва в различни етапи от производствения цикъл, като например по време на пред производството, производството и след производството.

Едни от задачите, които могат да се възползват от Metaverse са обработка на симулации, осигуряване на качеството, дизайн на продуктите и услугите, тестване на продуктите и дизайн и управление на заводите.

В доклада още се посочва, че "Автомобилната, енергийната, софтуерната и платформената индустрии, а също и аерокосмическата и отбранителната, в момента водят по инвестиции и дейности в индустриалния Metaverse."

Поради ускореното развитие на генеративния изкуствен интелект, обаче някои компании почват да се колебаят, дали да продължават да инвестират в индустриалната Метавселена.

"Този спад в известна степен се дължи на нарастването на генеративния изкуствен интелект; има предположение сред мнозина, че неговото появяване е причината Metaverse да се отдръпне на заден план," се посочва в доклада.

За сметка на повишаването на ефективността в някои сектори чрез Метавселената, то възникват притеснения, че тя може да въздейства негативно на други индустрии, като например тази на творческите изкуства.

An unhandled error has occurred. Reload 🗙