Bitcoin $67,403.00 -0.42%
Ethereum $2,607.52 -2.61%
BNB $594.20 -1.20%
Solana $154.48 -2.71%
XRP $0.55 -0.21%
Dogecoin $0.13 6.55%
Toncoin $5.27 -0.51%
TRON $0.16 0.17%
Cardano $0.36 -3.61%
Avalanche $27.74 -5.96%
Shiba Inu $0.0000187 -0.01%

Ubisoft ще използва Oasys за първата си Уеб3 игра, която пуска скоро

Champions Tactics: Grimoria Chronicles

Известната компания за разработване на видео игри, Ubisoft, която има основно седалище във Франция обяви, че скоро ще пусне своята Уеб3 игра. Играта се казва Champions Tactics: Grimoria Chronicles и ще бъде пусната на пазара на 23-ри Октомври, като ще използва блокчейна Oasys.

Champions Tactics: Grimoria Chronicles

Чрез комбинацията на блокчейн технологии, които са публични и частни, Oasys успява да предостави безпроблемно, бързо и освободено от такси за газ игрово изживяване. Екосистемата се състои от два основни компонента, които се казват Hub Layer и Verse Layer. Първият отговаря за сигурността, стабилността и наличността на данните, а втория представлява слой със съдържание, където се намират самите игри. Също така Verse Layer е съвместим с виртуалната машина на Етериум (EVM) и работи с повечето инструменти за разработка на EVM екосистемата.

Изпълнителният продуцент на играта Champions Tactics: Grimoria Chronicles сподели, че посредством Уеб3, играчите могат да притежават своите предмети в играта по смислен начин и това води до промяна на изживяването по време на игра.

Играта ще бъде тактическа ролева и играчите ще се изправят един срещу друг, посредством различни коалиции. Основно се набляга на различните видове стратегии, създаване на екипи и начин на водене на битките. Броят на шампионите, които ще могат да се ползват и търгуват е 75000, като ще има възможност за персонализиране на текущите шампиони и от тях да бъдат създавани нови.

От Ubisoft съобщиха, че с цел да се запази баланса по време на игра, разработчиците ще се постараят да създадат различните видове шампиони равносилни и по този начин ще се гарантира по-приятно изживяване за играчите. За целта от компанията ще използват обратната връзка, която ще получават от играчите, благодарение на интегрираните в играта алфа и бета тестове.

С цел да не последват примера на друга Уеб3 игра, Axie Infinity, при която благодарение на голямата волатилност на пазара се наруши икономическата й стабилност, то създателите на Champions Tactics: Grimoria Chronicles искат да съсредоточат своя фокус върху начина, по който ще успеят да постигнат по-дълга жизнеспособност на играта, посредством цифровите колекционерски предмети, надявайки се да подобрят игровото преживяване.

An unhandled error has occurred. Reload 🗙