Bitcoin $68,194.00 2.02%
Ethereum $2,638.65 0.29%
BNB $599.05 0.92%
Solana $156.47 0.48%
XRP $0.55 1.24%
Dogecoin $0.13 9.76%
Toncoin $5.30 0.85%
TRON $0.16 1.01%
Cardano $0.36 -1.51%
Avalanche $28.09 -3.75%
Shiba Inu $0.0000188 3.00%

BlackRock планира опции за ETF на Етериум

БлекРок и Етериум

Блекрок (BlackRock) е един от водещите световни мениджъри на активи и издатели на ETF. В сътрудничество с Nasdaq Stock Market, предприемат стъпки за създаване на опции за наскоро одобрения от регулаторите в САЩ ETF на Етериум.

Според подаденото заявление до Комисията по ценните книжа и борсите на САЩ (SEC), BlackRock предлага изменение на опция 4, секция 3, за да позволи търговия с опции на iShares Етериум ETF Trust.

iShares Етериум ETF Trust е предложен борсово търгуван фонд (ETF), управляван от BlackRock, една от най-големите фирми за управление на активи в света. Този ETF е създаден, за да следи представянето на Етериум (ETH), втората по големина криптовалута по пазарна капитализация. Чрез инвестиране в iShares Етериум ETF Trust, инвеститорите ще имат достъп до ценовите движения на Етериум, без да притежават самата криптовалута директно.

При одобрение, тези опции ще се регулират според действащите правила за търговия с ETF опции на борсата. Включително критерии за листване, изтичания, цени на упражняване, изисквания за марджин и процедури за спиране на търговията.

В заявлението се посочва: „... Борсата вярва, че предлагането на опции за търговия на фондът ще насърчи конкуренцията, предоставяйки на инвеститорите допълнителни, сравнително евтини средства за хеджиране на техните портфейли и за задоволяване на техните инвестиционни нужди във връзка със спот цените на Етериум и свързани продукти и позиции.“

Ако SEC одобри този ход, това би осигурило на инвеститорите допълнителна възможност за инвестиции във втората по големина криптовалута на пазара. В краткосрочен план обаче, ETH ще се нуждае от силни катализатори, за да излезе от низходящия тренд, който се прояви особено силно в понеделник, когато токенът загуби над 20% от стойността си поради глобални икономически несигурности и засилен натиск за продажби.

Експертът по ETF на Bloomberg, Джеймс Сейфарт, обаче отбелязва, че въвеждането на опции за ETF на Етериум от BlackRock ще изисква одобрение не само от SEC, но и от Options Clearing Corporation (OCC) и Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC). Сейфарт предвижда, че окончателното решение от SEC може да бъде взето около 9 април 2025 г.

Към момента на писане, ETH се търгува на близо $2,500, с увеличение от почти 2% през последното денонощие, след като достигна най-ниското си ниво от $2,115 в понеделник — ниво, което не беше наблюдавано от януари 2023 г. Крипто анализаторът Trading Tank отбелязва в скорошен пост в X (преди Twitter), че докато ETH се задържа над $2,400, може да се очаква по-нататъшно възстановяване на цената на втората по големина криптовалута на пазара.

Американски долар спрямо Етериум

Trading Tank също така подчерта нивото от $2,580 като ключово за още един опит за пробив на съпротивата при почти $2,700 в дневната графика ETH/USDT. Ако ETH успее да преодолее това препятствие, следващото ниво на съпротива, което трябва да бъде наблюдавано, е $2,900, което е важно за възстановяване на прага от $3,000.

An unhandled error has occurred. Reload 🗙