Bitcoin $67,403.00 -0.42%
Ethereum $2,607.52 -2.61%
BNB $594.20 -1.20%
Solana $154.48 -2.71%
XRP $0.55 -0.21%
Dogecoin $0.13 6.55%
Toncoin $5.27 -0.51%
TRON $0.16 0.17%
Cardano $0.36 -3.61%
Avalanche $27.74 -5.96%
Shiba Inu $0.0000187 -0.01%

Анализ на цената на криптовалутата SUI

SUI

Криптовалутата SUI успя да привлече вниманието на доста участници в търговията на криптовалути като за последните 30 дни нейната цена се покачи със 110%.

SUI price chart

Може би това е една от причините днес американската компания за управление на цифрови валути Grayscale да съобщи за своя фонд Grayscale Sui Trust, чрез който инвеститорите могат да получат експозиция към криптовалутата SUI. Блокчейна на SUI е от трето поколение и дава възможност за по-добра скалируемост и по-евтини транзакции.

Голяма част от анализаторите на крипто пазарите смятат, че SUI е достоен съперник на Солана и може да завземе голяма част от нейния дял. Един от основните проблеми, пред който инвеститорите са изправени, обаче са така наречените токеномикс (tokenomics), които предоставят предимство на частните инвеститори, които са направили своите инвестиции в много ранен стадий на проекта.

Например, на 1-ви Октомври, бяха отключени 64 милиона токена SUI, които към момента се равняват на над 120 милиона долара. Пускането на тези токени в обръщение, както и високата инфлация на блокчейна SUI водят до обезценяването им, което не е примамливо за бъдещите инвеститори.

За да се справи с този проблем, големи компании като Grayscale, Coinbase и Circle, които са сред първите инвеститори в проекта, се грижат за неговото развитие и разширяване на неговата екосистема с цел увеличаване на неговата стойност. За това вчера Circle обяви пускането на своята стабилна монета USDC върху блокчейна на SUI и по този начин добави още ликвидност.

Само преди две години две от споменатите компании, а именно Coinbase и Circle, заедно с Binance Labs и Andreessen Horowitz са взели участие в кръг за набиране на средства на стойност 300 милиона долара.

Прогноза за цената на SUI

Според някои анализатори на крипто пазарите, цената на SUI скоро ще претърпи голяма корекция. Преди нея, обаче е възможен ръст до нива от над 2.3 долара за токен, при който инвеститорите може да реализират част от своите печалби. Корекцията може да премине границата от спад от над 40% и цената за един SUI токен да падне до 1.2 долара.

След тази силна корекция, цената от около 1.2 до 1.3 долара според анализаторите ще бъде чудесна възможност за инвеститорите да се включат. След това най-вероятно ще последва нова силна вълна от покачване на цената и пробване на съпротивата от 2.3 долара за един токен SUI. След пробива може да последва нов силен импулс и цената да достигне нов най-висок връх за всички времена.

An unhandled error has occurred. Reload 🗙