Bitcoin $67,403.00 -0.42%
Ethereum $2,607.52 -2.61%
BNB $594.20 -1.20%
Solana $154.48 -2.71%
XRP $0.55 -0.21%
Dogecoin $0.13 6.55%
Toncoin $5.27 -0.51%
TRON $0.16 0.17%
Cardano $0.36 -3.61%
Avalanche $27.74 -5.96%
Shiba Inu $0.0000187 -0.01%

Компаниите Bitget и Foresight Ventures закупиха TON монети за 30 милиона долара

TON

Крипто борсата Bitget и компанията за инвестиции в криптовалути Foresight Ventures, обявиха публично, че са успели да закупят TON токени за 30 милиона долара. Те са решили да направят това, чрез сделка с няколко големи кита, собственици на TON и по този начин са избегнали създаването на кръг за набиране на средства с фондацията TON.

По този начин можем да кажем, че сделката не е типичната инвестиция от страна на инвестиционни компании, които да предоставят капитал на стартираща фирма в замяна на дялово участие, тъй като токените са купени директно от китовете.

В публичното си обръщение, Bitget и Foresight Ventures не дават повече подробности за собствениците на TON монетите от които са купили криптовалутата. Единственото, което се знае е, че те са повече от един.

Важно е да припомним, че кит се нарича всеки собственик на криптовалута, който има огромно количество от нея.

Официален говорител на двете компании обяви, че закупуването на TON токените е сделка между тях и другите собственици на останалите монети като самата TON фондация не е участник в сделката. Фондацията се грижи за развиването на екосистемата и привличането на повече потребители. Поради тази причина, както Bitget, така и Foresight Ventures имат намерение да работят в тясно сътрудничество с TON фондацията.

С цел да се гарантира отдадеността към екосистемата, всички закупени TON токени за заключени за определен период от време и тяхното отключване ще става постепенно и на етапи, като за целта е създаден график, по който това ще става.

Според изпълнителния директор на Foresight Ventures, възхода на TON екосистемата, представлява най-голямата възможност за растеж в крипто индустрията за следващите от 3 до 5 години.

Въпреки, че криптовалутата TON и приложението Телеграм няма официална връзка, то те използват една и съща екосистема. Растежа на TON се дължи на факта, че Телеграм има почти 1 милиард потребители, а общата заключена стойност надхвърля 413 милиона долара.

През пролетта, компанията Тетер пусна своя токен върху TON и по този начин позволи разплащания чрез използването на приложението Телеграм, като общото оторизирано количество USDT надмина 1 милиард долара.

В момента цената на един Toncoin (TON) е 5.29 долара.

An unhandled error has occurred. Reload 🗙