Bitcoin $67,403.00 -0.42%
Ethereum $2,607.52 -2.61%
BNB $594.20 -1.20%
Solana $154.48 -2.71%
XRP $0.55 -0.21%
Dogecoin $0.13 6.55%
Toncoin $5.27 -0.51%
TRON $0.16 0.17%
Cardano $0.36 -3.61%
Avalanche $27.74 -5.96%
Shiba Inu $0.0000187 -0.01%

Тези RWA токени скочиха с над 55 процента

Тези RWA токени скочиха с над 55 процента

Преди два дни на 20 Март, фирмата за управление на активи BlackRock, в свое прессъобщение обяви, че стартира своя фонд BlackRock USD Institutional Digital Liquidity Fund, представен от токена BUIDL, който е базиран на технологията блокчейн. Това е първия токенизиран фонд върху публичен блокчейн на BlackRock, като BUIDL ще даде възможност на инвеститорите да получават лихва, след записване във фонда чрез фирмата Securitize Markets.

BUIDL е подкрепен от пари в брой, съкровищни бонове и споразумения за обратно изкупуване, а публичния блокчейн, който фонда ще използва е Етериум.

В резултат от тази стъпка на BlackRock, крипто пазара започна да обръща внимание на токените, свързани с активи от реалния свят (Real World Assets).

Веднага се забеляза силно увеличаване в цените на този тип токени, които свързват традиционните финансови пазари и цифровите активи.

Новият фонд на BlackRock е голяма крачка напред към света на блокчейн технологиите.

Едни от RWA токените, които увеличиха цената си с над 30% бяха Centrifuge (CFG), Ondo (ONDO), Propbase (PROPS), Polymesh (POLYX) и Propchain (PROPC).

Ето кратко описание на тези токени.

Centrifuge е платформа, чрез която потребителите могат да финансират своите реални активи посредством DeFi (Decentralized Finance). Благодарение на BlackRock и токенизираните активе, CFG нашумя, като цената само за 3 дни се повиши с около 80% и днес достигна стойност от 1.11 долара за един CFG.

Ondo Finance е платформа, която позволява да се свържат традиционните финанси с DeFi, чрез токенизацията на ценни книжа. Платформата непрекъснато се разширява и създава партньорства с различни видове блокчейни, което изстреля цената на ONDO до нов най-висок исторически връх и достигна стойност от 0.82 долара, което е скок с около 88% само за 3 дни.

Платформите Propbase и Propchain позволяват токенизацията на недвижими имоти и други имуществени активи. Те също получиха внимание от инвеститорите и техните цени се увеличиха, достигайки нива от 0.08 долара за един PROPS и 4.11 долара за един PROPC. Този скок се равнява на увеличение с около 90% за PROPS и 55% за PROPC за последните 3 дена.

Polymesh е блокчейн, който е създаден за регулирани ценни книжа и също успя да направя голям скок в цената на своя токен POLYX в резултат на новината за новия фонд на BlackRock. Платформата дава възможност да се търгуват токенизирани активи и е сред лидерите в сектора, благодарение на което успя да привлече инвеститори.

На 20 Март цената на POLYX беше около 0.2 долара, а днес успя да достигне ниво от около 0.44 долара, което е приблизително скок със 120%.

Виждаме, че всички тези токени получиха внимание от инвеститорите в резултат на все по-големия интерес към базираните на блокчейн технологии финансови услуги.

An unhandled error has occurred. Reload 🗙