Bitcoin $68,194.00 2.02%
Ethereum $2,638.65 0.29%
BNB $599.05 0.92%
Solana $156.47 0.48%
XRP $0.55 1.24%
Dogecoin $0.13 9.76%
Toncoin $5.30 0.85%
TRON $0.16 1.01%
Cardano $0.36 -1.51%
Avalanche $28.09 -3.75%
Shiba Inu $0.0000188 3.00%

Възможно ли е да видим бичо рали след пускането на AAM от XRP Legder?

Възможно ли е да видим бичо рали след пускането на AAM от XRP Legder?

Днес протоколът XRP Ledger ще пусне нова функционалност - Automated Market Maker (ААМ), който представлява програмен алгоритъм при децентрализираните финансови платформи, автоматизиращ процеса на търговия, като предоставя ликвидност за търговия с различни криптовалути или активи. Ликвидността се създава, като поръчките за купуване и продаване се съпоставят автоматично, посредством предварително зададени правила и смарт контракти. AAM заема важна част от децентрализираните обменни бюра.

С пускането на AAM, XRPL се стреми да увеличи възможностите за пасивен доход и ликвидността, което да доведе до по-голяма приемственост на токена XRP.

Инвеститорите в XRP от своя страна очакват огромен скок в цената на XRP в резултат на активирането на AAM.

Анализаторите предполагат, че ААМ който ще улесни децентрализираната търговия, може да увеличи ликвидността в екосистемата на XRP, тъй като евентуално ще привлече повече инвеститори и търговци.

Въвеждането на ААМ функционалност, разширява възможностите в екосистемата, което може да привлече повече разработчици и по този начин да я направи по-устойчива.

ААМ също така ще даде възможност за пасивен доход, тъй като тези, които предоставят ликвидност в отделните фондове (pools), ще могат да получават награди от таксите от търговия. По този начин ще бъде поощрено вземането на участие в мрежата и увеличаване на потребителите й.

След 2-годишна работа по ААМ, ако повечето от валидаторите на мрежата подкрепят пускането му, то е възможно да видим по-голяма приемственост на блокчейна XRPL и това да го постави сред редиците на децентрализираните блокчейни, върху които могат да бъдат създавани децентрализирани приложения.

От своя страна инвеститорите се надяват в резултат от пускането на ААМ, цената на XRP да започне рязко да се покачва и да успее да постигне нови исторически върхове.

В момента на писане, по данни на Coingecko цената на XRP е 0.62 долара има увеличение от 0.6% за последните 24 часа.

An unhandled error has occurred. Reload 🗙