Bitcoin $67,403.00 -0.42%
Ethereum $2,607.52 -2.61%
BNB $594.20 -1.20%
Solana $154.48 -2.71%
XRP $0.55 -0.21%
Dogecoin $0.13 6.55%
Toncoin $5.27 -0.51%
TRON $0.16 0.17%
Cardano $0.36 -3.61%
Avalanche $27.74 -5.96%
Shiba Inu $0.0000187 -0.01%

По-малко китове в текущия Биткойн бичи сезон

Whale under water.

Текущия бул рън (бичи сезон) на Биткойн създава все по-малко китове, в сравнение с предишните сезони.

Последния бичи сезон, броя на портфейлите милионери на ден са били над 4000, докато в сегашния, то техния брой е под 2000.

Фирмата за анализи Kaiko, сподели че броя на порфейлите, които имат над 1 милион долара в Биткойн е стигнал своя връх в края на 2021 година и е намалял през 2022 година.

За последните дни, обаче този брой е далеч по-малък в сравнение с този от преди 3 години и повече се доближава до този от миналата година.

Според Kaiko през 2023 голямо количество капитал е бил инвестиран на фона на голямата популярност на криптовалутите.

В момента, обаче изглежда, че големите инвеститори (китове) са по-предпазливи и изчакват да видят, дали текущите ценови нива ще се задържат, преди да решат да инвестират.

Това може да ни наведе на мисълта, че все още не са направени големи нови инвестиции или, че китовете реализират печалба и се възползват от високите нива на цената на Биткойн.

Има вероятност това да е така, тъй като последните дни се наблюдава по-голямо количество Биткойн в обменните бюра, като най-вероятно те са депозирани там, за да бъдат продадени.

Kaiko базират своя анализ на новите милионерски портфейли на ден, а не на милионерските портфейли, както и че големите инвеститори държат своите активи при фирми, които имат задължението да ги управляват от тяхно име, а не в собствените си портфейли.

Сегашния Биткойн бичи сезон започна доста преди халвинга, докато предните такива, започнаха в годината след халвинга. Поради тази причина можем да предположим, че сегашния сезон се различава от този от преди 3 години и е основно задвижен от Биткойн борсово търгуваните фондове (ETF) във САЩ.

Също така е вероятно, че в момента се намираме в началото на новия бичи сезон, тъй като при всеки от предишните бичи сезони историческия връх беше поставен на много по-високо ниво, в сравнение с предишните върхове.

Ако приемем, че това е така, то можем да предположим, че броя на новите портфейли милионери за момента е малък, тъй като инвеститорите реализират своите печалби и, когато приключат с това, броя на Биткойн монети на пазара ще започне да намалява.

Ако сравним текущия бичи сезон с предишните, то ясно се вижда, че има голяма разлика между тях.

Популярният инвеститор PlanB сподели, че в миналото до сега халвинга не е бил взиман предвид и отразен в цената на Биткойн преди самия халвинг.

В сегашната пазарна ситуация може да предположим, че инвеститорите отразяват най-вероятно халвинга в цената за един Биткойн.

Приемайки предположението, че при сегашната ситуация халвинга не е отразен в цената, то може да очакваме тя да продължи да се покачва месеци след самото събитие. Ако това не е така, то тя най-вероятно ще падне след халвинга.

Трябва да отбележим и факта, че ефекта от халвинга върху цената на Биткойн възниква няколко месеца след него.

Има вероятност големите инвеститори все още да изчакват да видят, дали пазара взема под внимание халвинга и това е отразено в цената и, че възхода от последните седмици се дължи на ETF-те в САЩ.

An unhandled error has occurred. Reload 🗙