Bitcoin $67,403.00 -0.42%
Ethereum $2,607.52 -2.61%
BNB $594.20 -1.20%
Solana $154.48 -2.71%
XRP $0.55 -0.21%
Dogecoin $0.13 6.55%
Toncoin $5.27 -0.51%
TRON $0.16 0.17%
Cardano $0.36 -3.61%
Avalanche $27.74 -5.96%
Shiba Inu $0.0000187 -0.01%

Предложение към ФЕД да приеме биткойн като резервен актив

Биткойн

Вчера американската телевизия Fox News съобщи, че Синтия Лумис, която е сенатор от щата Уайоминг и поддръжник на криптовалутите, обмисля да направи предложение Федералния резерв да започне да съхранява биткойн като стратегически резервен актив, както прави това със златото и чуждестранните валути.

Според приближени хора до сенаторката, тя се надява Тръмп да подкрепи нейния законопроект и с това да допринесе за неговото приемане.

Конференцията Биткойн 2024 ще се състои от днес до Събота в Мюзик Сити Център в Нашвил. Очаква се над 20000 души да присъстват, сред които и бившия президент Доланд Тръмп, който най-вероятно ще държи реч и ще отправи важно послание.

Биткойн 2024 ще бъде посетена и от много други популярни и влиятелни личности като например кандидата за президент Робърт Кенеди-младши, Майкъл Сейлър и Кати Ууд.

През изминалите месеци, Тръмп започна открито да подкрепя биткойн и криптовалутите и според слуховете, той може да подкрепи идеята биткойн да се превърне в резервен актив на централната банка в САЩ. Това от своя страна доведе до спечелването на подкрепата от водещите фигури в крипто индустрията и някои от тях официално започнаха да споделят своята позиция и положителна оценка върху политиката на бившия президент на страната.

Информацията относно законопроекта на сенатор Лумис все още не обявена публично, но според някои източници той предвижда Федералния резерв да закупи биткойн и да го държи като важен стратегически актив. Също така циркулира информацията, че с цел да си осигури допълнителни спонсори, сенаторката се е обърнала за подкрепа към свои колеги от Комитета по банкови въпроси на Сената.

По официални данни, САЩ в момента притежават около 213000 биткойн монети, което се равнява на 14 милиарда долара. Сенатор Синтия Лумис освен, че от години публично подкрепя криптовалутите е и инвеститор в биткойн. В миналото тя предложи Федералния резерв да диверсифицира своите 40 милиарда долара в чуждестранни валути с биткойн.

Тъй като сегашната администрация на президента Байдън е негативно настроена към криптовалутите, предложението на Лумис беше посрещнато с голям отпор и бяха създадени множество пречки за неговото реализиране.

От конференцията са отправили покана към Камала Харис, която най-вероятно ще бъде кандидат президент от Демократическата партия, но тя е отхвърлила тази покана.

Ако законопроекта на сенатор Лумис бъде успешно приет, то това ще доведе до огромна промяна във финансовата политика на САЩ, което ще допринесе до значително повишаване на стойността на биткойн. Това от своя страна ще бъде знак към останалите държави по света, които също могат да последват примера на САЩ и притежанието на биткойн ще стане все по-трудно, тъй като неговата цена може да скочи с невиждани размери.

За да бъде приет законопроекта на Синтия Лумис, то ще е необходима победа на Доналд Тръмп на президентските избори в САЩ през месец Ноември, както и подкрепа от Конгреса.

An unhandled error has occurred. Reload 🗙