Bitcoin $67,403.00 -0.42%
Ethereum $2,607.52 -2.61%
BNB $594.20 -1.20%
Solana $154.48 -2.71%
XRP $0.55 -0.21%
Dogecoin $0.13 6.55%
Toncoin $5.27 -0.51%
TRON $0.16 0.17%
Cardano $0.36 -3.61%
Avalanche $27.74 -5.96%
Shiba Inu $0.0000187 -0.01%

Предложение за зона без данъци за биткойн в САЩ

Биткойн данък

Политическата група USABTC в Съединените Американски Щати подготвя предложение за създаването на зона, която да бъде освободена от данъци за биткойн като целта е да се подобри икономиката на страната и да се гарантира доминиращата роля на американския долар.

В момента групата разработва своето предложение, чиято цел е да установи САЩ като основен лидер в сферата на цифровата икономика посредством тази нова Цифрова Икономическа Зона, в която няма да има данъци за биткойн.

Всички търговии на биткойн, както и неговото натрупване в зоната ще бъдат без данък върху капиталовите печалби. Данък ще се плаща само при осребряване.

Хората от политическата група USABTC са на мнение, че чрез формирането на такава зона, освободена от данъци за биткойн, би могло да се гарантира добро финансово бъдеще за САЩ, тъй като това ще създаде среда, в която може напълно да се използва потенциала на най-популярната криптовалута в света и едновременно с това да се запази важната роля на американския долар.

Много от хората, грижещи се за създаването на политики по света започнаха да придобиват по-различно мнение, относно своите финансови стратегии благодарение на биткойн.

В работната версия на предложението на USABTC се твърди, че правителството не би могло да купи директно биткойн, а дори и да бъде извършена такава покупка, то тя не би била политически приемлива.

Решението на този проблем, според групата USABTC е да се създаде зона за цифрова икономика, в която всички биткойн търговии да са без данъци, а за да се генерират някакви приходи за държавата, то при осребряването ще бъдат налагани данъци.

Според създателите на предложението, такъв вид зона без данък върху капиталовите печалби, ще привлече инвеститори и ще увеличи растежа на богатството в среда, която е добре регулирана.

Освен това, когато се направи преобразуване от биткойн в американски долари и бъде наложен данък, то това ще създаде нов източник на приходи на държавата, което ще е от полза на щатските и федералните бюджети.

За да осъществи своята визия за такъв вид зона, хората от USABTC обмислят да се създаде система, която да е обвързана с биткойн и да ползва решение от втори слой като по този начин ще се гарантират бързи и сигурни транзакции.

В предложението също е описано и стъпките по които може да се реализира такава идея. Част от тях включва издаването на изпълнителна заповед от президента на САЩ, с която ще се разреши използването на Фонда за стабилизация на валутните курсове. Този фонд, който е създаден със Закона за златния резерв от 1934 година представлява един от многото инструменти на Министерството на финансите.

Останалите стъпки включват създаването на правни становища, голяма обществена кампания, законодателни усилия, които ще гарантират по-голямо разбиране и подкрепа в обществото.

В създаването на тази зона на цифрова икономика ще участва и Данъчната администрация на САЩ, с чиято помощ ще се създаде стабилна правна рамка и одобрение на бъдещата данъчна структура в зоната.

Успеха на създаването на зоната ще затвърди значително мястото на щатите като основен водач в бъдещата цифрова икономика по света.

Много от хората, работещи в сферата на криптовалутите се притесняват и оплакват за прекомерната намеса на правителството. Решението на този проблем е описан в предложението на USABTC, който включва създаването на закон, гарантиращ правото на самостоятелно съхранение на криптовалутите.

Първите стъпки за изпълнение на предложението ще започнат през следващата година и, ако бъдат получени всички законодателни и регулаторни одобрение, то новата зона за цифрова икономика в САЩ може да бъде факт още след две години.

An unhandled error has occurred. Reload 🗙