Bitcoin $67,403.00 -0.42%
Ethereum $2,607.52 -2.61%
BNB $594.20 -1.20%
Solana $154.48 -2.71%
XRP $0.55 -0.21%
Dogecoin $0.13 6.55%
Toncoin $5.27 -0.51%
TRON $0.16 0.17%
Cardano $0.36 -3.61%
Avalanche $27.74 -5.96%
Shiba Inu $0.0000187 -0.01%

Солана обяви препоръки за справяне със задръстването на мрежата

Солана обяви препоръки за справяне със задръстването на мрежата

За да се справи с голямото натоварване на мрежата, Фондацията Солана даде някои препоръки на разработчиците. С цел избягването на неуспешни транзакции, от фондацията препоръчват да се използват някои оптимизации и реализирането на приоритетни такси. В следващото обновяване на мрежата се очаква въвеждането на нов подобрен планировчик на транзакциите.

През последните няколко седмици, мрежата на Солана започна доста да се използва и Фондацията Солана, която има за цел да популяризира цялата екосистема, реши да публикува някои препоръки, за да се подобри стабилността на мрежата. Въпреки голямото натоварване напоследък, за сега мрежата не е спирала да работи. Солана се опитва да се наложи, като блокчейн с висока производителност и използването на някои инструменти и техники от разработчиците биха могли да й помогнат.

Едно от решенията, които фондацията препоръчва са приоритетните такси, които за сега доста от приложенията върху Солана не използват. Тези такси се плащат в най-малката деноминираща единица на SOL и се добавят към обикновените такси на транзакциите, като по този начин се насърчават валидаторите да планират дадена транзакция пред друга.

Също така, според фондацията посредством приоритетните такси, които преминават през валидатор с цел предоставяне на защита от сибилни атаки се дава възможност на мрежата да продължи да работи стабилно.

Чрез тези приоритетни такси могат да бъдат избегнати проблеми свързани с потребителското изживяване и да се избегнат забавени или провалени транзакции.

Друга препоръка на Фондация Солана е приложенията да намалят ресурсите, които използват, с което се дава възможност на транзакциите да достигнат мрежата и да не се провалят.

В средата на следващия месец се очаква експериментално да бъде пуснат подобрен планировчик на транзакциите, който ще може да се справи със ситуациите, когато има конфликт на транзакциите и да успее да реши текущия проблем със задръстването на мрежата.

An unhandled error has occurred. Reload 🗙