Bitcoin $68,194.00 2.02%
Ethereum $2,638.65 0.29%
BNB $599.05 0.92%
Solana $156.47 0.48%
XRP $0.55 1.24%
Dogecoin $0.13 9.76%
Toncoin $5.30 0.85%
TRON $0.16 1.01%
Cardano $0.36 -1.51%
Avalanche $28.09 -3.75%
Shiba Inu $0.0000188 3.00%

Въпреки, че Solana може да достигне исторически връх, трябва да внимаваме

Въпреки, че Solana може да достигне исторически връх, трябва да внимаваме

Ако вземем графиката на цената на токена SOL, който е основния токен от блокчейна на мрежата Solana, то можем да видим, че има тенденция на покачване. Повишаването намира непрекъсната подкрепа при средните стойности, което е знак за бичи пазар. Основната подкрепа в цената е ясно изразена при движещата средна за последните 50 дни.

Последната свещ от графиката ни показва, че един SOL токен има цена от около 170 долара. Това от своя страна кара инвеститорите да вярват, че за момента има силна тенденция за покачване на цената, но трябва да се отчете и факта, че е възможен спад, което ни подсказва индекса RSI (Relative Strength Index), който измерва скоростта и силата на ценовите движения на даден актив, като сравнява размера на събитията на покупка с размера на събитията на продажба.

Въпреки, че графиката ни показва възход на цената и биче настроение, то по-големия търгуван обем при тези по-високи цени може да подведе инвеститорите, тъй като индекса RSI вече е навлязъл в зона на прекупеност, което подсказва за евентуално насищане за момента.

За възможен спад в цената на SOL може да допринесе и увеличаването на токените в обръщение. До сега може би пазара не взима под внимание това, но в момента в който реши да го направи, можем да видим по-ниски цени на SOL. Ако по-големия брой токени на пазара не срещнат търсене, то съответно стойността на токена ще намалее. Тази инфлация на SOL токена, показва че инвеститорите, които имат SOL от дълго време, вече нямат същия дял от пазарния капитал. Този техен дял е намалял. Това може да бъде сравнено с нормалните акции, като например, когато една компания издаде още акции, то стойността на текущите ще намалее, ако самата компания не успее да увеличи своята пазарна оценка със същото темпо.

Въпреки, че пазарния капитал на Solana скоро може да достигне до исторически връх от около 80 милиарда долара, инвеститорите трябва да обърнат внимание на огромното увеличение на SOL токени в обръщение, което вече е 443 милиона. Броя на токените по време на предишния бичи сезон беше 300 милиона и този факт би трябвало да бъде взет под внимание от крипто инвеститорите.

An unhandled error has occurred. Reload 🗙